Χαιρετισμός στη βραδιά όπερας

Σας καλωσορίζω στην αποψινή μας εκδήλωση.

Είναι χαρά μας που έχουμε όλους εσάς απόψε μαζί μας στη φιλανθρωπική συναυλία «A night at the opera, From Mozart to Verdi».

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα του και είναι απόψε μαζί μας.

Το ΚΥΠΕ είναι ένας δημόσιος οργανισμός πληροφόρησης. Δημιουργεί, καλύπτει, αναμεταδίδει ειδήσεις, συνδέει την επικαιρότητα στην Κύπρο με τις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο.

Το ΚΥΠΕ έχει πολύ αξιόλογους δημοσιογράφους που δίνουν τη μάχη της πληροφόρησης με αξιοπιστία και εγκυρότητα.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Πρακτορείου, υλοποιούμε ένα πλαίσιο αλλαγών από 15 σημεία ώστε μέσα στο 2014 να αποκτήσουμε πιο ισχυρή ταυτότητα και να φτάσουμε σε πιο ψηλό επίπεδο λειτουργίας.

Το ΚΥΠΕ οργανώνοντας αυτή την εκδήλωση απόψε, θέλει να πει μερικά απλά λόγια. Το ΚΥΠΕ δεν παράγει μόνο ειδήσεις.

Είναι ανοικτό σε ότι μας περιβάλλει γι’ αυτό και τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στο φιλανθρωπικό Σωματείο «Βαγόνι Αγάπης».

Η Λυρική Σκηνή Λεμεσού, Κύπρου, η Χορωδία Άρης Λεμεσού,

Όλο οι συντελεστές, οι χορηγοί, μαζί σε ένα Κοινό Βαγόνι Αλληλεγγύης.

Όταν 100 και πλέον καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους η επιτυχία είναι βέβαιη.

Κύριε Πρόεδρε, φίλες και φίλοι,

Η πατρίδας μας αντιμετωπίζει δυσκολίες, όλοι τις γνωρίζουμε.

Κλειδί για να αλλάξουμε τα πράγματα είναι ο πολίτης με κριτική άποψη, με βλέμμα στο μέλλον, εκείνος που βλέπει τις δυσκολίες ως μια πρόκληση για τον εκσυγχρονισμό μας.

Ο πολίτης με κριτική σκέψη μπορεί να «συνδέσει» τη χώρα του με την τρέχουσα πραγματικότητα, να θέτει τον εαυτό του στο ευρύτερο πλαίσιο ενός ολοένα και βαθύτερα αλληλεξαρτώμενου κόσμου.

Ο πολίτης που μπορεί να κατανοήσει τη μουσική διάσταση της κυπριακής ακριτικής ποίησης, μπορεί να ερμηνεύσει εξίσου το βάθος της μουσικής στη σημερινή μας συναυλία, From Mozart to Verdi.

Για να διατηρήσουμε την παράδοσή μας πρέπει να τη συνδέσουμε με τα σύγχρονα ρεύματα σκέψης και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Αυτό κάνουμε απόψε!

Θέτουμε έτσι ακόμα πιο ψηλά την πιο σημαντική μας αξία, την υπόθεση της ενωμένης Κύπρου μέσα στο ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι η παράσταση απόψε να σφραγίσει τις προσδοκίες μας!

Λάρκος Λάρκου,

Πρόεδρος ΔΣ ΚΥΠΕ

Χαιρετισμός στη Βραδιά Όπερας,

Λευκωσία, 26/2/2014